Hitrost spletne strani

V današnjem hitrem svetu ljudje pričakujejo, da se bodo stvari zgodile takoj. Želimo, da nam hrano dostavijo takoj, da nam oblačila pošljejo čez noč in da je naš internet bliskovito hiter. Nič drugače ni s hitrostjo spletnih strani. Pravzaprav je hitrost spletnega mesta še pomembnejša, kot se večina ljudi zaveda.

Hitrost spletnega mesta vpliva na uvrstitev

Iskalniški velikan Google je že večkrat izjavil, da je hitrost nalaganja wordpress strani dejavnik razvrščanja v njegovem algoritmu. To pomeni, da če se vaše spletno mesto nalaga počasi, boste verjetno kaznovani z nižjo uvrstitvijo v iskanju, zaradi česar vas bodo potencialne stranke težje našle. Poleg tega je Google napovedal, da bo še letos uvedel novo posodobitev hitrosti strani za mobilna iskanja, zato je še pomembneje kot kdaj koli prej zagotoviti, da je vaše spletno mesto hitro.

Hitrost spletnega mesta vpliva na stopnjo konverzije

Hitrost spletnega mesta ne vpliva le na vaše uvrstitve v SEO, ampak tudi neposredno na stopnjo konverzije. Po podatkih podjetja Amazon lahko zamuda ene sekunde pri nalaganju strani povzroči 7-odstotno zmanjšanje števila konverzij. Morda se to ne zdi veliko, vendar lahko za podjetje, kot je Amazon, ki vsako leto proda za več milijard dolarjev, že majhno zmanjšanje stopnje konverzije pomembno vpliva na končni rezultat. Pri manjših podjetjih so lahko učinki še izrazitejši.

Kot lahko vidite, je hitrost spletnega mesta ključnega pomena za vsako podjetje, ki želi biti uspešno na spletu. Če tega še niste storili, je zdaj čas, da začnete vlagati v optimizacijo hitrosti spletnega mesta. Zaupajte nam – vaše stranke (in vaš poslovni izid) vam bodo za to hvaležne!

  • Share/Bookmark


Komentiraj

XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Zadnje objave

Novejše Povezave